www.midicamping.nl

MOUNTAINBIKEN 

Het officiële ATB parcours Oostvoorne is zo'n 12,5 km lang en voor iedereen die een ATB heeft toegankelijk.

Het parcours kenmerkt zich door een route op een ondergrond van verschillende structuren, van zand tot klei dat continue onder invloed staat van de wisselende weersomstandigheden. Gedurende de tijd wordt getracht om het juiste evenwicht tussen de wisselende omstandigheden en de verschillende bodemstructuren te vinden. Daarbij zijn jouw bevindingen en ervaringen van zeer groot belang. 

Plaats: Oostvoorne

Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met daarop in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie: De route kan op verschillende plaatsen gestart worden:

1. Parkeerplaats nabij Paviljoen De Duinrand aan de Zuidoever van het Oostvoornse Meer, Strandweg 4 in Oostvoorne. 

2. Hotel 't Wapen van Marion, Zeeweg 60 in Oostvoorne

3. Bij de vuurtoren van Oostvoorne (ook wel Beach Center genaamd)

Bij de eerste twee opstapplaatsen is tevens een afspluitplaats voor de mountainbike.

Omgeving: De route is gelegen nabij het Oostvoornse meer. Het Oostvoornse meer is bij uitstek geschikt voor de actieve vakantieganger.

De route loopt gedeeltelijk langs de oude kust lijn van Oostvoorne (duinen en boulevard) en gedeeltelijke over de 1e Maasvlakte, die is aangelegd in de jaren 60. Ook gaat de route door het nabij Oostvoorne gelegen Geuzenbos. Het gebied is aangewezen als (Europees) beschermd natuurgebied. In een deel van het gebied lopen wilde paarden.

Aard van de route: De mountainbikeroute Oostvoornse Meer is een unieke route. Vrijwel het gehele parkoers bestaat uit speciaal gebouwde singletracks. Door korte klimmetjes die elkaar snel opvolgen is het traject voor Nederlandse begrippen intensief en uitdagend. Het afwisselende parkoers loopt door prachtige duinen en bossen. 

Vrijwel het gehele parkoers is onverhard. De ondergrond van de route bestaat grotendeels uit zand en klei, waarvan enkele stukken zijn verhard. Ook maakt de route gebruik van berm- en grasstroken.

In de omgeving van de route zijn diverse uitbreidingsmogelijkheden te vinden. Zo kun je vanaf de zuidwest kant over het strand naar de Haringvlietdam. De afstand heen en terug is ongeveer 20 kilometer. Vanaf de noordwestkant kun je de Maasvlakte op.

Mountainbike huren 

Heeft u een leuk verblijf gehad op de Midicamping of viel het tegen?
Geef uw review via verschillende kanalen op mijncomplimenten/midicamping.
(facebook,zoover,googlemaps,Yelp)